Sessieverslag – Willem Kwinten

“Als één van de eersten mocht ik een weekend vissen vanaf de splinternieuwe karperboot van Carp Boats Friesland. We voeren uit voor 24 uur genieten in één van de mooiste gebieden van Nederland; het uitgestrekte Friese Meren gebied.’

Wat was dit genieten zeg. Kenyon wilde al snel het stuur overnemen en zo voeren we de route die Coen en Reinier voor ons hadden uitgestippeld. We keken onze ogen uit. Ongelooflijk wat een prachtig gebied in Friesland. Er is zo veel te zien en er zijn zo veel mooie stekken. Op de Visplanner App kan je precies zien wat er hier allemaal mogelijk is.

We hadden geen haast om te gaan vissen bezochten een aantal van de favoriete plekjes in de omgeving van Drachten. De natuur leeft hier volop en je voelt je heerlijk vrij.

De eerste middag vloog voorbij en we besloten om aan te meren om te barbecueën op een afgelegen eiland waar we ook lekker konden zwemmen om af te koelen.

Toen de avond langzaam viel was het tijd om te gaan vissen! De hengels lagen binnen no-time op scherp tegen een van de gigantische lelievelden. De zonsondergang maakte het plaatje compleet en we genoten dan ook volop van de prachtige omgeving. Voor de nacht draaiden we de hengels binnen en met de verwachte weersomslag was het vertrouwen hoog voor de ochtenduren.

De wind trok aan de volgende ochtend en mijn vertrouwen bleek terecht. Mijn eerste Friese karper lag in het net, en wat voor een!
We hingen de vis voor eventjes in de sling en Kenyon maakte een lekker ontbijtje zoals ze dat zo goed kan. Niet veel later legden Coen en Reinier hun boot naast die van ons en maakten ze een foto van deze mooie spiegelkarper.

Wat een avontuur en wat een vangst. Deze fantastische spiegel maakte trip tot een herinnering die Kenyon en ik nooit meer zullen vergeten.

Bootvissen is een beleving die je als visser moet hebben meegemaakt, en Friesland is hiervoor de perfecte locatie!

Geef een antwoord